Hozzávalók az alaphoz:
- 7-8 dkg zsírtalanított, kiszárított kókuszreszelék (ennyi marad 20 dkg kókuszreszelékből készült tej után)
- 15-16 dkg kókusztej vagy víz
- 1 narancs
- 1/2 citrom leve (kicsi citrom)
- 10 dkg kókuszzsír
- édesítés (én mézet használtam, és kövezzetek meg, de nem mértem le, mennyit – kóstolgattam)
A reszeléket a kókusztejjel visszanedvesítettem. Leturmixoltam egy egész narancsot, összegyúrtam a többi hozzávalóval, majd egy üvegtál (kb.15 x 20 cm-es) aljára simítottam a masszát. Hűtőbe tettem, amíg az öntet elkészült.
Hozzávalók a csokikrémhez:
- 50 g kakaó
- 50 g kókuszzsír
- 40 g édesítés (nálam méz)
- 1-2 dl kókusztej (sajnos szintén nem mértem le pontosan)
A hozzávalókat alaposan összekevertem, a tejből annyit csorgattam hozzá, hogy olyan olvasztott csokoládé állaga legyen (se nem túl híg, se nem túl sűrű). A hűtőből kivett masszára simítottam, majd visszatettem dermedni.
Mivel a hideg kókuszzsír az, ami összetartja az egészet, ezért mindenképpen hűtős történet, de nem kell sokat várni, hogy megszilárduljon. 
Első alkalommal evőkanállal kis kupacokat tettem egy tálcára a masszából, majd erre halmoztam a kicsit sűrűbbre kevert csokit. Így egy kicsit “vendégvárósabb” verziót kapunk, ha ismét készül, teszek fel képet.
http://paleokonyha.hu/narancsos-kokuszkocka-sutes-nelkul/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése