- 10 dkg datolya – 135 Ft
- totu 5 db tojásfehérjéből – 100 Ft
- a totuhoz 1/2 mk. só
- a totuhoz 1/2 citrom leve – 30 Ft
- 8 dkg kókuszzsír – 100 Ft
- 10 dkg kókuszreszelék – 125 Ft
- 4 g házi kókuszliszt a tésztába – kókusztejnél elszámolva
- 4 g házi kókuszliszt a hempergetéshez – kókusztejnél elszámolva
- 1/2 citrom leve – 30 Ft
Elkészítés:
A datolyákat langyos vízbe áztatom. A tojásfehérjéket egy fél citrom levével és a csipetnyi sóval elkeverem, majd egy nagyobb lábasnyi lobogó vízbe csorgatom. Kicsit kavarom, és úgy 1 perc múlva kiemelem egy szűrőkanál segítségével a fehérjét egy szűrő fölé helyezett gézlapra. Amikor kihűlt, kicsit kinyomkodom belőle a vizet. A datolyákat lemosom, ledörgölöm róluk a külső cukros mázat, és kimagozom őket. Aprítóba téve pépesítem, majd alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval (a citrom másik felének levét is beleértve). Diónyi golyókat formázok a masszából és házi kókuszlisztbe forgatom őket.
http://paleokonyha.hu/hamis-turos-holabdak/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése