2014. október 15., szerda

Kenyerek - kipróbált -bejött

Évától - ez az édeskésebb- piskóta helyett is jó!!
Hozzávalók:

20 dkg darált mandula
5 dkg mandulaliszt
6 ek olívaolaj
40 dkg gyalult tök (sütőtök)
8 dkg dió
4 tojás
2 tk szódabikarbóna

Én édes-fűszeres verzióval készítettem, tehát tettem a száraz hozzávalókhoz gyömbért, fahéjat, szerecsendiót,kevés xilitet. 
Elkészítése: a sütőtököt pépesre sütni, kikakaprni, majd a többi nedves hozzávalóval(olaj, tojás )összekeverni. ezután összeönteni a száraz hozzávalókkal,kikeverni és sütőpapirral kibélelt formába önteni(viszonylag folyós tészta). 180 fokos sütőben 45-50 perc, de kell tűpróbát csinálni.

Saját megjegyzés:Ha nem teszek bele semmi édeset akkor is az :) de ha sót és borsot teszek hozzá, kicist kevesebb sütőtököt, akkor már kenyeresebb lett :)


Évától: Ez egy zsömle, nagyon finom, és NEM KELL BELE TOJÁS!!
A külseje ropogós, a belseje lyukacsos, száraz.

Hv:
-40 g.útifűmaghéj
-60g. szezámmag liszt
-60g. mandula liszt
-15g. gesztenye liszt
-15g. kókuszliszt
egy csapott kiskanál só
kiskanál foszfátmentes sütőpor
10g olivaolaj(nekem véletlen kicsit több ment bele, de jobb is lett a tészta)
2,5 dl víz
az alapanyagokat jól összedolgozzuk és apránként hozzákeverjük a vizet. Egy gyúrható kenyértészta jelleget kell kapni. Kis zsömleformájú gombócokat formáljunk belőle. A tetejét keresztbe be lehet vágni (én szezámmagot is szórtam rá), 180 fokos sütőben kb 40-45 percig kell sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése