2014. október 6., hétfő

Főételek - már kipróbáltuk

HuSiS:

1. bolognai - anya receptje - ami tulajdonképpen nem is bolognai :)

  1. kell hozzá darált husi, (mondjuk zsíron, vagy kókuszzsíron pirítani először)
  2. paradicsompüré hozzá
  3. só, bors, oregánó, bazsalikom, 
  4. nehogy ezek megégjenek, gyorsan felöntöm vörösborral - ha nincs vízzel- és addig rotyogtatom, míg meg nem fő
  5. kóstolgatom
  6. fokhagyma- nyomóval, vagy vágva -a végén hozzákeverni, így intenzívebb marad az íze
    2. pöri
    3. sült husi - salival

    4. rakott bolognai:
    cukkinit és padlizsánt szeleteltem alá és fölé, sóval, borssal, oregánóval szórtam a zöldségeket. A bolognai a régi recept, csak kész ketchup nélkül...






    5. sütünk micccccset? :)
    1. darált husi
    2. só bors, oregánó, sok fokhagyma van amikor sok hagymával (is) csináltam
    3. nudlikat sodrunk belőle
    4. ha nem grillezünk, akkor a sütőben szépen egymás mellé téve, kikent tepsiben is isteni
    5. hozzá friss sali  - isteni!
    6. Karfiolrizs
    karfiolrizs


    7. rakott zöldség - mindenféle, minél több fincsi fűszerrel

    pl: hagyma, padlizsán, cukkini, oregánó, bazsalikom, só bors, fehér bors - ehhez mustáros csirkét ettünk
     

    8. karfiol, lilahagyma, a végén (hogy ne essen szét) almaszeletek - ehhez csirkemellet sütöttem a sütőben, kolbász szeletekkel és szalonnával




    9. isteni finom rántott karfiol
    1. a karfiolt sós vízben megfőztem
    2. kókuszlisztben
    3. majd felvert tojásban megfürdettem
    4. zsírban, kókuszzsírban kisütöttem... egy nagy fej sose elég :)
    10. Sült halacska sült cukkinivel


     A halacskát halfűszerrel, a brokkolit só bors, oregánó, bazsalikommal sütőben sütve










    LEVESEK
    1. húsleves - csak nem kell bele krumpli és tészta :)
    2.) brokkolikrém leves: 
    1. zsíron megdinszteltem a brokkolit, aztán felöntöm vízzel,
    2. hozzá só, bors, és sok fokhagyma
    3. Ha kész, leturmixolni, ez besűríti fincsi!!!!
    Avokádó krém
    .paleorszag.hu
    Paleo avokádókrém

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése